Brandsläckare Design, 13A, 2 kg, svart, Housegard

95 000 poäng

Logga in!

Du måste logga in för att handla i bonusshoppen! Logga in med ditt kontonummer och talsvarskod som du hittar uppe i det vänstra hörnet av fakturan.

Logga in för att köpa

Snygg pulverbrandsläckare för släckning i hemmiljö. Utrustad med manometer och övertrycksskydd. Väggfäste ingår.

Brandklass 13A.
Kapacitet: 2 kg pulver.

Design Edition finns även som 6kg pulverbrandsläckare i svart eller vitt utförande. Den mindre släckaren passar utmärkt som komplement till en 6 kg pulverbrandsläckare i hemmet eller för att släcka småbränder i bilen, garaget, båten, husvagnen eller sommarstugan. Självklart har även denna marknadens högsta släckeffekt.
(Effektivitetsklass 13A 89B C)

Hur sköter jag min brandsläckare?
Vänd på din brandsläckare (pulver) 1-2 gånger / år för att undvika att pulvret stockar sig.
Kolla även av manometern så att den står på grönt.

Kan brandsläckare vara olika bra?
Ja, man ser på effektivitetsklassen hur bra en släckare är.

Exempelvis 43A.
Siffran visar på vilken effektivitetsklass släckaren har, ju högre siffra, desto bättre är släckaren på att släcka den angivna typen av brand.
Bokstaven anger vilken typ av brand släckaren är lämpad för, A–bränder i organiska material som trä, papper, textiler, B–vätskebränder som olja, bensin, målarfärg, C–gasbränder och F – Frityrbränder. 

Vart ser jag hur gammal min brandsläckare är?
Datummärkningen finns längst ner på brandsläckaren på cylindern, tillverkningsår.

Gammal brandsläckare
Om din brandsläckare har varit stående i 10 år eller längre bör du lämna in brandsläckare på service eller helt enkelt investera i en ny brandsläckare för att du skall vara säker på att brandsläckare fungerar. Anledningen är att pulvret i brandsläckare med tiden kan klumpa sig vilket gör att brandsläckare inte fungerar som brandsläckare ska. Då är det ett bra val att byta ut sin gamla brandsläckare mot en ny Housegard pulver brandsläckare med högsta släckeffekt.